Author Topic: Венгрия стала самой бедной страной ЕС  (Read 3331 times)

Offline Python

• Постоялец
    • View Profile
  • 2
  • 0

Русские и Россия и сейчас готовы принять всех украинцев и дать им свое гражданство, а ЕС и после того как вы положили за нее столько народа не готова вас принять.
Но вы почему- то лежите у них в прихожей как тряпка об которую вытирают ноги ждете, что вот, вот, еще немного и вас возьмут, примут. И это не унижает нисколько вас. А русская мова - это да, очень обидно и против нее можно и всю  Украину положить.

Моя бабушка родилась в Воронежской губернии и всю жизнь размовляла на мове, русский так и не выучила, а дедушка -ее муж, родился в Полтавской губернии, но всю жизнь говорил на русском, и ни разу не было у них непонимания или споров за мову. У русских и украинцев в России, в Азии, в Прибалтике и Закавказье, на Дальнем Востоке и в Сибири складывались и остались совсем другие отношения, братские, в отличии от русских и украинцев в Украине, где щирые украинцы сразу после развала СССР начали кричать "Режь русню, москаляку на гиляку, чемодан, вокзал Россия и т.д.". В России никто не позволял себе подобного по отношению к украинцам. И русские, украинцы - это один народ в России. А москали, проживающие в Украине сегодня, воюют вместе с украинцами против москалей, проживающих в России, хотя им регулярно предъявляют за мову.

Значит это гражданская война. У которой надуманные и созданные искуственно причины. Брат идет на брата. Но вам настолько промыли мозги, что и до войны русские вам стали не братья,  хотя  почти половина украинцев имеет родственников ближайшего круга в России. И нам мозги промывали - согласен. Силы рвботающие на  уничтожение русских и украинцев действуют как в России, та и в Украине, а также и во всем мире.

Т.к. русские и украинцы живут не в Украине как братья, то значит дело в том, что происходило в Украине с теми украинцами (и кстати русскими ставшими на их сторону), которые там жили со времен РИ(и СССР), когда они тоже жили с русскими как братья. Просто логика против которой эмоции не катят.
А стало с ними то, что их обработали, чтобы отправить на мясо и сделать щитом и тараном против России и преследовалось еще множество других целей второго порядка, которые следовали из этого столкновения.
Ви не розумієте. Українська мова — це щось рідне і святе для нас. Якщо для вас наша мова — така ж святиня, як і для нас — ну, ОК, приймається. Але дивіться, росіяни закривають українські школи на україномовному Запоріжжі. Що це означає? Що наша святиня чужа для росіян і що для росіян ми інородці, які мусять «обрусеть», щоб просто знайти з вами спільну мову, інакше завжди будуть для вас людьми другого сорту. Все, що ви можете дати неросійськомовному українцю — це «а мог бы полоснуть», але таку поблажливість нам можуть запропонувати і якісь войовничі мусульмани, що готові терпіти «людей книги» біля себе, але в разі чого все одно ріжуть голови. До російських неслов'янських народів ви ставитесь плюс-мінус так само, як до нас — тобто, рівняєте нас з інородцями. Якщо ми для вас інородці, то й ви для нас теж інородці. Якщо інородець іде на Русь війною, то як ми мусимо до нього ставитись — як до брата? Ну-ну. Москва для нас сьогодні — це те, чим для вас були Берлін і Грозний.

Offline Владимир

• Гуру форума
  • Трижды герой
    • View Profile
  • 3
  • 0
Ви не розумієте.
Да всё он понимает, Пюфоне, вы мечете жемчуг перед хряком.

Offline Python

• Постоялец
    • View Profile
  • 0
  • 0
Ну и в каких областных центрах, где говорили украинской, школ не было?
Таких, як Черкаси, Чернігів — тобто,  навіть у центральних областях, де російськомовні завжди були меншістю. У західних областях аж такої дикості не було.

Online pitonenko

• Одиозный участник форума
  • *
    • View Profile
  • 0
  • 2
Но суммы не были озвучены и зачитали приговор... Что кто прикарманил, к делу не пришлешь ( хотя и это может пойти на пользу Венгрии). А доход в бюджет и есть доход, большой или маленький. Однозначно в плюс.
Если вы не в курсе сумм, но лезете спорить - это чья проблема? Венгрия раньше транзитила около 17 млрд м3 газа в год, в основном в Австрию. При ставке транзита 2-3 долл за 1000 м3, нетрудно посчитать, речь идет о 30-50 млн долларов в год. Что тут обсуждать вообще? :fp :fp При этом сам Орбан на кремлевской скидке кладет себе в карман 800 млн -1.5 млрд в год. Суммы вообще несопоставимые.

Но главное вы не ответили на вопрос: каким образом факт существования копеечных доходов с транзита «плюс Орбану», когда он обворовывает страну на миллиарды? В чем «плюс»-то?
Судя по тому, что цены не выше соседских, воруют по-божески. :) Ну и 30-50 млн. для страны, что меньше Москвы, сумма хорошая. Всем выпить.
Ждет тебя дорога к партизанам в лес густой.

Online pitonenko

• *
    • View Profile
  • 0
  • 1
Ну и в каких областных центрах, где говорили украинской, школ не было?
Таких, як Черкаси, Чернігів — тобто,  навіть у центральних областях, де російськомовні завжди були меншістю. У західних областях аж такої дикості не було.
Да были там школы. Свойственник с Черкасс ловил себя,  что иногда думает на украинском. Вопрос сколько, а главное процедура выбора. Но ведь это не входит в условие задачи :)
То бишь вопрос так не стоит. Нет человека и нет проблемы.

Offline Python

• Постоялец
    • View Profile
  • 0
  • 0
Да были там школы. Свойственник с Черкасс ловил себя,  что иногда думает на украинском. Вопрос сколько, а главное процедура выбора. Но ведь это не входит в условие задачи :)
То бишь вопрос так не стоит. Нет человека и нет проблемы.
Ми говоримо про період брежнєва й щербицького. До того з українськими школами в обласних центрах було все гаразд (період Шелеста був узагалі сприятливим для української мови). Але в роки мого дитинства з цим були проблеми — в 80-ті українських шкіл у таких містах уже не залишилось (українська мова викладалась як предмет у російських школах, але й від неї можна було звільнитись). Ситуація почала виправлятись наприкінці 80-х, але, скажімо, мій чернігівський двоюрідній брат, хоч і з україномовної сім'ї, ще змушений був учитися в російській школі в російському класі — місця в українському класі для всіх дітей не вистачило.

Online pitonenko

• *
    • View Profile
  • 0
  • 2
И следовательно, русских школ быть не должно вовсе.

Offline Solowhoff

• Жестянщик
  • Герой
  • *
    • View Profile
  • 0
  • 1
коли розбудовувалися нові квартали у містах - то будувалися і школи
 і школи за замовчуванням були російськомовними
 хоч більшість нових мешканців з нових кварталів були з україномовних навколишніх сіл
так русифікувалося населення
більшість же просто поведе дитину у найближчу школу
 а вона - о диво - російськомовна
«Вы, Великий Рыжий Кот Ра, воплощение справедливости, покровитель вождей и святой дух. Вы действительно Великий Кот».

"Тая птаха пострашніше байрактара,
баб із неба буде оплодотворять.
І всі діти будуть схожі на Бандеру,
і не зможуть по-кацапськи розмовлять."

хорошого росіянина не видно у тепловізор

Весна прийшла,сади зелені,
Коти @буться,мов скажені,
Собаки з цепу позривались,
Неначе зроду не @бались!
@беться вош,@беться гнида,
@беться баба Степанида...
@беться вся честнАя Русь!
Лиш я вже зовсім не @бусь!

Ситий по горло праведний гнів!
Вчора був людиною — сьогодні озвірів!
Калічив себе праведний гнів!
Якщо боги це дозволили, я вб'ю всіх богів!

Offline Solowhoff

• Жестянщик
  • Герой
  • *
    • View Profile
  • 0
  • 1
у 80-х у місті-мільйоннику дніпрі була всього одна україномовна школа
«Вы, Великий Рыжий Кот Ра, воплощение справедливости, покровитель вождей и святой дух. Вы действительно Великий Кот».

Неначе зроду не @бались!

Offline Leo

• Лео Λεω ليو ליו ლეო Լեօ लेओ லெஒ ⵍⴻⵓ ܠܝܘ ሌኦ ⲗⲉⲟ りお
    • View Profile
  • 0
  • 0
Ви не розумієте. Українська мова — це щось рідне і святе для нас. Якщо для вас наша мова — така ж святиня, як і для нас — ну, ОК, приймається. Але дивіться, росіяни закривають українські школи на україномовному Запоріжжі. Що це означає? Що наша святиня чужа для росіян і що для росіян ми інородці, які мусять «обрусеть», щоб просто знайти з вами спільну мову, інакше завжди будуть для вас людьми другого сорту. Все, що ви можете дати неросійськомовному українцю — це «а мог бы полоснуть», але таку поблажливість нам можуть запропонувати і якісь войовничі мусульмани, що готові терпіти «людей книги» біля себе, але в разі чого все одно ріжуть голови. До російських неслов'янських народів ви ставитесь плюс-мінус так само, як до нас — тобто, рівняєте нас з інородцями. Якщо ми для вас інородці, то й ви для нас теж інородці. Якщо інородець іде на Русь війною, то як ми мусимо до нього ставитись — як до брата? Ну-ну. Москва для нас сьогодні — це те, чим для вас були Берлін і Грозний.
у вас так давно с мовой стало ? Я насколько помню , когда просил в детстве украинских кузенов научить мове , они смеялись и рассказывали как прогуливали её уроки. Только те кто лето проводили в деревнях у украиноязычных бабушек те что-то могли сказать
ᎴᎣ 레오 ਲੇਓ లెఒ ලෙඔ ಲೆಒ ലെഒ လေဩ লেও ଲେଓ લેઓ ลเโ លេអុ ལེཨོ ລເໂກະ

Offline Leo

• View Profile
  • 0
  • 0
у 80-х у місті-мільйоннику дніпрі була всього одна україномовна школа
у меня отец в 30х в Днепре на мове учился - других школ вроде и не было

Offline Solowhoff

• Жестянщик
  • Герой
  • *
    • View Profile
  • 0
  • 1
у меня отец в 30х в Днепре на мове учился - других школ вроде и не было
гівноїдам підзалупним фсбешникам віри нема
 я кажу те що я застав

Неначе зроду не @бались!

Offline Python

• Постоялец
    • View Profile
  • 0
  • 0
У 30-х (попри голодомор і розстріли) ще могла зберігатись освітня система, що була сформована в умовах коренізації 20-х. Масова русифікація шкіл — це 70-ті—80-ті.

Offline Python

• Постоялец
    • View Profile
  • 2
  • 0
у вас так давно с мовой стало ? Я насколько помню , когда просил в детстве украинских кузенов научить мове , они смеялись и рассказывали как прогуливали её уроки. Только те кто лето проводили в деревнях у украиноязычных бабушек те что-то могли сказать
По-різному могло бути. Ставлення до української мови як до чогось другосортного нав'язувалось усі радянські роки, але хтось вівся на це і російщився, а хтось ні. Хтось переїжджав з глухого села в місто і на цьому контрасті сприймав російську мову як атрибут високої культури — але, як правило, це люди не дуже освічені, що далі побутової української не пішли. А була і радянська україномовна інтелігенція (сільська, а довгий час і міська) — там уже нормою було добре знати мову, багато читати. В УРСР українською мовою друкувалось багато книжок (худліт — свій і перекладний, наукпоп, енциклопедичні видання і т.д.) — хтось їх писав, і ще більше тих, хто їх читав. Я ріс якраз у такому більш освіченому середовищі, де нормою було читати, і в мене не було відчуття, що українська мова якась культурно відстала порівняно з російською.
« Last Edit: 28 June 2025, 00:40:54 by Python »

Offline Leo

• View Profile
  • 0
  • 1
гівноїдам підзалупним фсбешникам віри нема
 я кажу те що я застав
тебе какая вера - недокатолик  :D не было таких в Днепре никогда . самозванец  :))