Author Topic: Амюз-гëль по-русски  (Read 769 times)

Offline Чайник777

  • Жестянщик
  • Герой
  • *
  • Posts: 3843
  • Карма: +274/-141
    • View Profile
Амюз-гëль по-русски
« on: 27 January 2023, 20:19:33 »
  • 0
  • 0
Пишут что амюз-гëль или амюз-буш это такие маленькие закуски, которые подаются как подарки гостям ресторации от шефа. Короче говоря это  как ор дëвр но поменьше и в подарок. Сегодня обнаружил что они есть в меню питерской крутой ресторации и естественно стоят денег!
Botho Lukas Chor!!!

Offline DarkMax

  • Жестянщик
  • Ветеран
  • *****
  • Posts: 2432
  • Карма: +463/-11
  • Gender: Male
  • UeArtemis
    • View Profile
    • Наша писемність
Re: Амюз-гëль по-русски
« Reply #1 on: 27 January 2023, 23:06:34 »
  • 0
  • 0
Шо за страшные слова? "Комплимент от заведения"? Всяческие сухарики, лавашики? Иногда их приносят просто так, иногда не приносят (зависит от наличия, действия рекламной акции новой закуски и т.п.). Логично, что их можно дозаказать уже за деньги.
Tej wojny nikt za nas nie wygra! © Wiedźmin III
Коли зчинять лемент: "Хто ж знав?!" — відповімо: "Ми".

Offline Чайник777

  • Жестянщик
  • Герой
  • *
  • Posts: 3843
  • Карма: +274/-141
    • View Profile
Botho Lukas Chor!!!

Offline Владимир

  • Гуру форума
  • Трижды герой
  • *****
  • Posts: 28945
  • Карма: +4293/-84
    • View Profile
Re: Амюз-гëль по-русски
« Reply #3 on: 30 January 2023, 12:06:36 »
  • 0
  • 0
https://en.wikipedia.org/wiki/Amuse-bouche
Здесь же разъясние:
Quote
At some point, the amuse-bouche transformed from an unexpected bonus to a de rigueur offering at Michelin Guide-starred restaurants and those aspiring to that category (as recently as 1999, The New York Times provided a parenthetical explanation of the course).

Offline 2Easy

  • Дважды герой
  • **
  • Posts: 5472
  • Карма: +719/-107
    • View Profile
Re: Амюз-гëль по-русски
« Reply #4 on: 30 January 2023, 12:19:26 »
  • 0
  • 0
https://en.wikipedia.org/wiki/Amuse-bouche
Здесь же разъясние:
Quote
At some point, the amuse-bouche transformed from an unexpected bonus to a de rigueur offering at Michelin Guide-starred restaurants and those aspiring to that category (as recently as 1999, The New York Times provided a parenthetical explanation of the course).
Это называется "сам себя не похвалишь, никто не похвалит". Комплимент от повара, который покупаешь себе сам.

Offline DarkMax

  • Жестянщик
  • Ветеран
  • *****
  • Posts: 2432
  • Карма: +463/-11
  • Gender: Male
  • UeArtemis
    • View Profile
    • Наша писемність
Re: Амюз-гëль по-русски
« Reply #5 on: 30 January 2023, 13:21:47 »
  • 1
  • 0
https://en.wikipedia.org/wiki/Amuse-bouche
В Україні використовують виключно вираз "комплімент від закладу/шефа". У більшості випадків це форма реклами нової закуски. Інколи, звісно, просто понти ресторації.
Quote
«Комплімент» від закладу – це невелика безкоштовна страва або напій, які передують основному замовленню. Цим можна не тільки формувати позитивний імідж ресторану, а й збуджувати апетит у відвідувача, щоб він замовив якомога більше. Такі заходи допоможуть підвищити лояльність гостей до закладу, забезпечивши, тим самим, стимулювання продажів.
Ресторанний бізнес: 10 дієвих заходів, як залучити й утримати відвідувачів
Quote
КОМПЛІМЕНТ ВІД ЗАКЛАДУ
Не варто відразу радіти коли вам приностять те, чого ви не замовляли – цукерку до кави чи просто якісь солодощі разом із чеком в якості компліменту. Насправді ж працівники грають на вашій психології. Вам приємно від того, що про вас подбали, у вас піднімається настрій і виникає бажання заплатити немаленькі чайові.
5 ХИТРОЩІВ, ДО ЯКИХ ВДАЮТЬСЯ ПРАЦІВНИКИ ЗАКЛАДІВ ХАРЧУВАННЯ, ЩОБ НАС ОБДУРИТИ
« Last Edit: 30 January 2023, 13:27:56 by DarkMax »
Tej wojny nikt za nas nie wygra! © Wiedźmin III
Коли зчинять лемент: "Хто ж знав?!" — відповімо: "Ми".

Offline Чайник777

  • Жестянщик
  • Герой
  • *
  • Posts: 3843
  • Карма: +274/-141
    • View Profile
Re: Амюз-гëль по-русски
« Reply #6 on: 26 March 2023, 10:50:46 »
  • 0
  • 0
5 ХИТРОЩІВ, ДО ЯКИХ ВДАЮТЬСЯ ПРАЦІВНИКИ ЗАКЛАДІВ ХАРЧУВАННЯ, ЩОБ НАС ОБДУРИТИ[/url]
Вот такое ощущение что это в постсоюзе речь про "обдурити" а в туристических местах Греции с комплиментами от шефа всё было очень и очень хорошо, это не просто какая-то печенька за 5 копеек а по сути часто хороший десерт, повкуснее многих которые заказываются отдельно.
Botho Lukas Chor!!!