До речі, під мовні ре'прессії підпадали перш за все Мусулмани (та Вкраинці),
себто як-що латиницю совки могли ще допустити (і навіть самі наса͡джували), то арабиця одназначно підлягала винище͡нню. Себто ненависть Ваша до арабиці -- СОВКОВА
І ще сов. влада ненавиділа кочовиків:
Напр. частина Казахів до 30х років не підкорялася сов. владі,
частина їх змогла попри стара͡ння сов. влади врятуватися viд Голодомору перекочувавши в Китай.
Тому сов. влада що Циган що Казахів намагалася змусити переіти до осідлос͡тті.
Одже хоча кирилізація й не була тотальною,
(
латиниця -- в Прибалтиці, грузинська та viрменська(бодай й 'рационалізована') абетки, корейська абетка, арамейська абетка для Іддишу(донедавна -- офіційна мова в 'Єврейській АО')
+ вцілому совкові середньоазійські елити теж не проти латиниці, але можна згадати справжню війну проти арабиці в Туре͡ччині: "Ата-Тюрк" там -- що "Дідусь Ленин"!
ѿ Gaeilgeoir ствер͡джує в совково хамській формі, що я мовляв про арабицю нічого не знаю. --- я наприклад створив словник Арабських етимолоґій Кримськотатарських слів
http://crh2.ugu.pl/#ARABIC (і навіть придумав зроз'умілу систему латинизації Арабської!), що означа, до речі, й зна͡ння Османської арабиці, оскільки я активно використовув Османські словники. причому, окрім того що це є перший та єдиний такий Кримськотатарський словник; за виключе͡нням Турецької, це є практично перший та єдиний такий Тюрський словник! сов. влада намагалася викоренити питому термінолоґію, котра в Мусулман зав'язана на Арабську (Вкраинсько-Кримськотатарський словник місцями вигляда як Греко/Латинсько-Арабський), тому конче необхідно було viдновити
природний зв'язок мов! (навіть розмовна лексика Тюркомовних мусулманських народів до 20% -- Арабська: на тему совкових спекуляцій, що Арабська {та арабиця...} мовляв -- щось заумне, "недосяжне широким простацьким массам"). хай теперь кожен сам судить, хто роз'уміє тему, а хто -- пустопорожнє брехло та невіглас
)
але Мусульманські та кочові народи(Монголи, Тувинці, Буряти, Калмики та йнші) підлягали кирилізації без варіантів!
PS
DarkMax подає Голодомор у Казахстані під гаслом "ѿ бачите: голод скрізь був гигиги, кривава гебня гигиги", хоча в екс'позиції щодо Голодомору в "Украинському Домі" в Києві були матеріали про Голодомор не тільки в Украині(Вкраинський закон про Голодомор як ґеноцид --
єдиний офіційний документ що кон'статує факт голоду в СССР взагалі): напр. згідно з совковими ж переписами, чисельність Вкраинців, Німців та Казахів
зменшилася (причому чисельність Казахів у Казахстані зменшилася НАПОЛОВИНУ) тоді як загальною тенденцію було збільше͡ння чисельнос͡тті населе͡ння. Напр. кількість росіян у порівня͡нні з пресловутим 1913м роком збільшилася вдвічі, тоді як Украинців -- лишилася така сама. Але це -- жодного разу не ґеноцид: "голод скрізь був гигиги". Цікаво, що росіяни(як ѿ DarkMax) обстоюючи цюю тезу згадують Кубань: "ѿ бачите, мовляв: гигиги". На Кубані до Голодомору було 60% Украинців, теперь -- 4%... Тут дійсно
великоросіян нормальній людини важко зроз'уміти: DarkMax напр. ображається, що я мовляв "лише половину сказаного роз'умію". Не переживай, Максиме: я
все розу'умію, в т.ч. прекрасно роз'умію, який
ти є виродок.